rasa macam baru berblogging pula…

Apa khabar sayang2 sekelian? Saya di sini sihat sahaja. Penat menyambut raya. Dalam masa 4 hari beraya, saya sudah menjelajah dari KL turun ke Melaka turun ke Singapura naik semula ke KL lalu terbang ke Kelantan dan bergerak ke Terengganu kemudian ke Kelantan semula lalu terbang pulang ke KL. Penat tak? Mestilah penat. Seronok tak? You bet!

Kenapa rasa macam baru berblogging? Sebab blogku ini makin kurang pembacanya. Tuan tanah pun makin jarang2 update. Busy pun ya. Malas pun ya. Blur pun ya. Bila travel baru update. Itu pun lepas berbulan2 balik. Naik basi dah. Looks like my blog has evolved to become a travelogue rather that a personal blog that it used to be.

During fasting month I did an inventory of my blogroll. Nampaknya ramai juga kawan2 yang suatu masa dahulu sangat aktif berblogging kini sudah suam2 kuku. Ada tu dah 2 tahun tak update. Time to remove them from the blogroll. Bukan nak buang kawan, tapi nak bersihkan list tu. Lagipun apa gunanya duduk kat blogroll tu if your blog was last updated 2 years ago, kan?

Planning to do a giveaway soon. Kisahnya, nak buat GA during Ramadan macam last year. Tapi Ramadan kali ini terlalu sibuk dan penat. 2 days before raya I was working till midnight. So postpone GA sampai Syawal. Kalau sempat this week. Kalau tak sempat later lah. Coz next week I’ll be busy organizing a major raya event at work.

Selitkan gambar beraya ke rumah Dr. Niesa di KB semalam. 

Never thought of pegi beraya jauh sampai ke KB. Kisahnya, I went to the east coast to attend Zaza’s wedding in Besut. Alang2 dah sampai sana time raya, maka pergilah beraya. Speaking of the wedding, tepek satu gambar with the bride. No pic of the groom sebab balik sebelum pengantin lelaki tiba. Lambat sangat, should have arrived circa 1515. Kami tunggu sampai 1630 tak tiba juga. Perlu berkejar semula ke KB sebelum senja menjelang, maka tak dapatlah tengok muka pengantin lelakinya.

Selamat pengantin baru Zaza! You looked gorgeous!

Abaikan muka saya yang comot sebab mekap since 0530 demi mengejar flight ke KB jam 0750. Tapi tak dapat naik juga sebab flight full. Kejar punya kejar, tunggu punya tunggu, akhirnya dapat seat jam 1020. By the time sampai Besut circa 1300 muka sudah seperti bibik baru tiba dari seberang.

Salam Eid Mubarak everyone. Humbly seeking your forgiveness for my wrongdoings.

5 comments:

ayapunyacinta said...

omg welcome back!

been waiting for your updates since ages. glad that you're back! ;)

~jeet~ said...

hahaha...samala kita...now trying to get the mojo back...

jarang sangat dah buat personal reflection or voice out concern like how i used to. kena set time kalau we wish to continue..

p/s: ada IG sangatlah tidak membantu. pic tells a thousand words, but anyhow i still prefer the thousand words..hehehe..

noornazuha said...

Salam Syawal Dhia....

Mr Lonely said...

wish you the best!

Regards, www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary)

dieya said...

aya,
thanks babe! been super duper bz sampai tidur tak lena.. tapi makan tetap kenyang.. hihi

jeet,
me too! pics are great but in my head i still have things to tell. yet limited time to put em in words, let alone in writing. hmmmhhh...

nazuha,
salam syawal sis.. sorry lambat wish.. dah masuk zulkaedah pun.. huhu

mr lonely,
same to u! hope uk is treating u well :-)