halal feature: Kohinoor @ Budapest, Hungary

On our last day in Budapest, we spent most of the afternoon browsing shops at West End shopping mall. It’s just an average mall, but one thing I really like about it is that there’s a halal stall at its food court. The only other city with minority Muslim population that I found halal stall at food court was Cape Town in South Africa. So congrats to Muslims in Budapest, you got one too!

The stall is called Kohinoor. 

The food is very mamak-ish :-p

The stall operator preparing our orders.

Yum yum yum. Couldn’t wait to eat.

Chicken tandoori, served with salad.

Chicken masala, served with rice.

I guess they also provide delivery? Or catering service?

They also sell other various goods.

West End shopping mall is located at 1-3 Váci út nearby Nguyati train station. Be careful when you read the map, the mall is at Váci út (Váci Way) not Váci utca (Váci Street). The two are at totally different parts of town.

The food court is at the mall’s lower level. The stall itself is located towards the far end of the food court. I actually went around the food court twice before I finally found the stall. Here’s the mall’s location on Google map.


4 comments:

noornazuha said...

Hai...saya plan nak europe next year, nak tanya,kalau dari zurich ke vienna, ble tak naik tren OBB tuh?penah guna trian tuh x?sbb kalau compare harga OBB tuh ngan rail europe yang lain, memang jauh beza..

dieya said...

Hi sis nazuha,
Wah bestnya nak ke europe!
Yes, boleh naik OBB dari zurich ke vienna. Kalau taknak tukar2 train naiklah OBB RailJet (hi spreed train). Dieya pernah naik. Best sangat. Train dia baru, bersih, laju. Ada fee wifi. Stewardess bagi coklat kit kat.
Kalau nak tgk gambar ada sikit kat
http://ronaldieya.blogspot.com/2013/01/goodbye-salzburg-hello-budapest.html">link sini

noornazuha said...

sorry dhia, nak tanya lagi, bila i bukak web OBB tuh, and try nak book, dia akan tulis fare yang kita bayar tuh bukan untuk complete journey, apa mksud dia ek?

and lagi satu, pasal raileuro ni, kalau katakan nak amek railpass untuk 4 negara, dia akan suh kita pilih kan, cth mcm 5 hari untuk 2 bulan for 4 countries, apa mksud 5 hari tuh?is it boleh cross border selama 5 hari jeh?

dieya said...

No prob sila tanya jgn malu2 hehe..

Mmm.. Dieya try book kat OBB website tadi, mcm ok je, takde pula dia tulis anything indicating incomplete journey. Cuba sis try semula.

Railpass 4 countries 5 days in 2 mths maksudnya kita boleh travel di 4 countries sebanyak 5 travel days dlm masa 2 bulan. Tak kisah cross border or not. Contohnya dieya travel frankfurt ke munich, munich ke salzburg.. Itu dikira 1 travel day (boleh naik train byk2 kali dlm sehari). Beberapa hari spls tu dieya travel from salzburg to budapest, itu travel day ke 2. Begitulah seterusnya.

Biasanya dieya guna rail pass utk travel distance yg jauh2. Kalau dekat rugi lah.

Anyway if u hv anymore q u can email me ronaldieya@gmail.com