lodged a report

I lodged a report with Pos Malaysia Customer Service today.

They asked me a series of questions.



“Masukkan sampul2 tu dalam tong warna apa?”

“Masukkan dari luar ke dari dalam pejabat pos?”

“Tong tu duduk dekat mana? Luar ke dalam?”

“Pukul berapa pos sampul2 tu?”

“Dalam tu ada apa?”




They said they will investigate it.

I will get a feedback in 3 working days.

Let’s wait and see.

Will let you know.

7 comments:

JaJa'Z said...

macam tu sekali punya tanya yek...dah macam askar pencen..hehhehe..harap2 ada lah berita baik yek..sian kat ikan2 and akak2 sepatutnya dpt FM tu..akak pun lupa nak tanya kak lieya dah call ke blom...

PatinPasta said...

La isk.. nasib baik interrogation session tu tak de aksi hentak-hentak meja ke hapa kan :D

Hope they come up with some good news on the matter. Cross our fingers and let's see.

JaJa'Z said...

mujur 'kuda laut ' kita behave kan kak..hehehhe

PatinPasta said...

Betul tu Jaja. Hehe!

susumanis said...

baca tajuk ingat nape g repot polis ke hapa..hehehe

Mamamya said...

haishhh..x sabo nak tunggu berita terkini dr dieya...

aritu masa akak call customer careline itu lah soalan yg dia tanya n akak jawab "mana lah saya tau...bukan saya yg pos parcel tu" pastu dia kata "ok klu mcm tu suruh adik awak (akak ckp adik akak yg pos) call kami" tu yg akak sms dieya....

mesti dia org x nak take responsible atas apa yg da b'laku kan...

dieya said...

k jaja,
tu bukan askar pencen, tu polis pencen namanya. kalau askar pencen takde soal siasat dah, kasi lempang terus satu das. hahaha!

aida,
hentak2 meja takde. hentak2 tepon je laa kot. tapi tak pun. sayang woh henpon ku itu :-D
will keep all of u posted!

k su,
rasa nak report polis dah. nasib baik dapat setel gak semlm. tapi kalau report, akan dilayan kah permasalahan ini? hmm..

k lieya,
nantikan ceritanya sikit jam lagi!