it’s gone!

My Friendster blog is gone! Non-existent! Vanished! GONE! GONE! GONE!

How can that be? When did it happen? How can I not know about it? Did anyone inform me that Friendster was going to close its blogging function? I don’t think so. I don’t know actually, considering that I was away from blogging for a long while.

This is sad. The Friendster blog was my first ever blog. Very sentimental. Worse still, my earlier travel stories were there! The stuffs I did during my 2 weeks in Aussie.. the mother-daughter trip with my mum to NZ.. the 3-day visit to my aunt’s place in Japan.. all gone!

Should I rewrite everything here for keepsake?

Google better not close Blogger without notice. If that happens, I might get a heart attack!

12 comments:

susumanis said...

adaoii kesian u darling..x pe lah..patah tumbuh hilang berganti..megertilah...kata salim :) tulis la balik yang..i lom baca loh..lol

~jeet~ said...

aawww...i feel for you, better p check my friendster blog jugak..ada lagi ke tak..

kamu yang sabar ya mbak!!

JaJa'Z said...

idea yang bagus jugak tu dieya..akak tak pernah baca entry jalan2 dieya ke NZ,Aussie ngan japan tu..teruja nak baca...

PENA CELORENG said...

Salam, so sad to hear that. As a writer, It will hit me badly. It happen to me in 2008. The hero with name of Trojan which according to the Europe history the Trojan equipped iron helmet should defend us, but this hero had damage my hard disk. Gone wt the wind - two draft of love novel (until now i try to rewrite but not the same), My thesis proposal, gambaqqqq. Uhhuhhuhuuuuuuuuu - nangis gak sbb dateline for proposal dah dekat. Since than, anything I write, I save at satellite box which save forever and we can reach them from any 'jalan belakang' of the world. Lesson to be learn not leasson unlearn.

cool beb

-farahsu- said...

nadiah, diriku masih mempunyai entry blog frenster mu itu di RSS feed Google Reader ku..tapi hanya ada entry from Jan23, 2009 to May19,2009..& only in text form..pic2 tkde...

-farahsu- said...

hehehe..entry psl 'ngonyet' pun ade dlm blog frenseter tu..teringat aku kt dolphin aku si Jennifer :D

eB ezrin said...

yer ker?
alahai, x tau. hmmmm

Nowwa Fitri said...

Mmmmm...same goes to me...memang blog mula-mula kat situ jugak.banyak sangat memori kat situ gone like that.huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Messy Mummy said...

waaa... nangis guling2. sabau yer... mesti sadis but hey.. write here lah.. we sall sure mau tumpang baca. may be we should start making copies. kot2 la jadik lagik... kang sadis...

PatinPasta said...

Erk! Dah gone with the wind ke? Isk, sorry to hear that la.

Hmm.. why don't you re-write them stories here. Rasanye blogger takkan tutup kot? Plus, buleh kitorang baca your travel stories. :)

dieya said...

susumanis,
huhuhu sedey tau.. thought of writing em again, tapi kena recall lah pulak whatever happened at that point of time.. hmmm..

jeet,
u punya ada lagi? waduh mmg sabar banget ni mbak. terbayang2 lagi rupa blog lama ku itu.

k jaja,
hmmm.. nanti dieya pikirkan ya. nak recall semula kejadian2 yg telah berlaku bertahun dulu, tu yg susah sket. kena godek2 album lama tengok ingat lagi tak tempat2 yg pergi tu.

radzi,
w'salam. omg that's horrible. gamaknya trojan yang attack your hard drive tu bukan european hero, tapi sabun cuci baju, tu habis bersih your hard disk kena basuh.
yeah, maintaining my cool!

farah,
really?! takpe kalau takde pics pon, boleh godek kat hard disk still ada simpan. alamak tapi kan cerita travel ke aussie tu tahun 2007. ada ker eh?
owh si ngonyet!! ntah idup lagi ke tak? hahaha terbayang muka sedih si jennifer tu pasal aku lupa bagi makan.. adoila.. lawak sungguh time tuh :-D

eB,
gitulah kisahnya.. tamat sudah riwayat blok friendster..

nowwa,
sedih kan! kenangan zaman dolu, kalau recap pun tak sama dah kan. apo nak dikato, sabo jek laa...

mm,
sangatlah bersabar. come to think about it, ada hikmahnya, i can rewrite it from a new perspective kan. hmm.. let me think about it.. lama nak kena ingat balik cerita2 travel tu.

aida,
gone with the wind, tornado, tsunami.. semua lah! i really hope blogger takkan tutup. dah byk sgt tulis kat sini.
nanti i fikir camne nak rewrite yek!

~jeet~ said...

nak tumpang nangis!!!!! all GONE!!!! hhuuuwwaaaaaa!!!!! sayangnyer.........

my blog pon dah terkubor..and i couldn't even get to my profile page, frendster dah jadi game website, ntah ape-ape...!!