hello world

Where do I start?

Been away from blogosphere for such a long time that I had a memory lapse when I opened Blogger homepage.

I forgot my password!

Fortunately it was only for a fraction of a second *phew*

So, howdy everybody? Behaved yourselves while I was gone?

Me? Still alive and kicking, thankfully! Ada yang dah sedekah Al-Fatihah ke?

Err.. having a blank moment right now.. it has been a while..

Okay, let me start with a big THANK YOU.

Thank you to all of you. For keeping the blog busy with your visits. For asking me how I’ve been doing. For keeping me abreast with the happenings in the blogging world while I was busy juggling things in the real world.

Thank you. Gracias. Terima kasih.

As a token of my appreciation, I have these little things for you...


...fridge magnets from Maldives!

I only have seven pieces to give away, so it’s on first come first serve basis.

What do you need to do?

First, choose the FM number that you want.
Next, leave a comment. Tell me your name and the FM number so others know that you’ve booked it.
Lastly, mail your name and mailing address to me at ronaldieya@gmail.com

One FM for one reader. Please give others equal chance. And please don’t fight.

What if you don’t live in Malaysia?

I know I have quite a number of readers from abroad. Don’t worry, you have the same chance as everyone else. It doesn’t matter if you live in Huelva or Texas or Timbuktu, I will mail it to you :-)

So easy? Don’t I want anything in return?

Yes, I do. I ask for just one thing from you, that is doa @ prayer. I have some big things that I want to achieve and I really hope that you will pray for my wishes to come true. As simple as that.

Happy choosing, good luck to you and good luck to me too!

P.S.: Feels good to be back!

23 comments:

ninie said...

A'kum...dieya...pg mn? bz sgttttt nie! klu ada rezeki nak FM no5...itupun klu ada rezeki....nice to have u back!

Lelord said...

alahhhh akak nak sumer leh? hehhehe go for #2....kalau ada fm lain leh bg gak hahahhaa tamak

JaJa'Z said...

akak nak!!! FM7

JaJa'Z said...

hehhe..rela hantar ulu komen first tu..takut orang lain booked dulu..hehhe..alhamdulillah..akhirnya ur blog ni dok kat atas semula di bloglist akak...dah dua bulan lebih ronaldieya ni dok kat bawah je sebab tak berupdate..

agak2nya apa lah yang nak dicapai tu yek..mind to share?? hehhe

update2 selalu yek..sangat2 rindu dengan dieya...

Mamamya said...

dieyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! miss u la dear...huuu gigih akak buka blog ni w'pun b/band semput2 tau...thanks tu my dearie jaja sbb sms b'tau ttg n3 yg best ni....akak nak no.3... :D

Mamamya said...

sambung comment lg kat sini sbb yg atas tu utk booked FM ngeeeee...... sbnrnya mcm lelorg gak ler klu bulih nak je semua sekali.. (tamaknya....kikikiii )

akak pun da jarang2 update blog sbb x sempat lg nak register streamyx..kat umah baru ni blh plak x der 3G sadis sungguh dok tgh bandoraya tp x der line 3G...

i'll always pray the best for u....ALWAYSSSSS!!! good luck & may yr dream come true....

JaJa'Z said...

hahah..kaka lieya pun mcm jaja..ekekek..post entry booking dulu takut tak sempat..hehehhe

PatinPasta said...

chop!
Nak! Sama mcm kawan2 lain. Chop FM7!

PatinPasta said...

ok, sambung komen.. haha!

GLAD to hear from you! Last we all heard from you was last year maa. And glad to have you back. Don't go MIA again tau!

So you've been busy? At least busy, tak de hal buruk ke kan. And thank god attack amnesia time nak login blogger tu sesaat dua jek, kalo tak.. haru.

And my doa for you girl, hope you achieve what you desire.

Can't wait to read all your celoteh again :)

Take care girl!

*dah janji aa.. kalo Timbuktu pon pos kan? kan? :D

dieya said...

ninie,
w'salam! hahaha takde gi mana lah, just that i was so incredibly busy. of course u can hv no. 5 :-)
yeah it's nice to be back!

k lelord,
ish2 tamak laa plak org doha ni.. bg can laa kat org lain.. hihihi
woraits no. 2 is yours!

k jaja,
uih cepat, ringkas dan tepat! wokeh no. 7 si kuda laut is going to kuantan!
itulah.. lama sgt tak update sampai boleh lupa password.. hahaha
whatever my wishes may be, k jaja doakanlah agar tercapai ya :-)
miss u too! *big bear hug*

k lieya,
amboi2 cekap sungguh reporter dari kuantan tu buat liputan yek!
no prob no. 3 akan ke melaka very soon :-)
alahai.. sadis nyer dok kat bandaraya melaka maju jaya tapi internet mcm kura-kura.. ishkkk! kena ngadu kat dato' ali ni, dkt2 nak election ni sure dpt.
thank u k lieya for your doa! syg akak sgt byk!

aida,
nak gak rebut yg k jaja dah book yek, babap karang!
yeah towards the end of last year i was super duper busy. hahaha kalau lupa terus mmg naya laa.. langsung MIA forever ler jawabnyer.
thanks babe for your doa :-)
walau ke kutub utara pun akan ku pos jua.. tapi sila laa pilih nombor lain. nampak tak cikgu jaja dah sinsing lengan tuh.. karang doa ajak wrestling baru tau!

PatinPasta said...

Erk.. ye ke? Ok kalo gitu chop FM6.

Jangan lawan wrestling, lawan congkak ke.. ok gak :D

dieya said...

aida,
vale.. kuda laut kuning akan berenang ke espana :-D

Messy Mummy said...

Chop no.1! Hahaha...

Dieya, good to hv you back :) miss you much lor.. Sila terus menulis yer :)

dieya said...

mm,
no. 1 goes to MM!
good to be back, definitely! :-D
yaa baik2.. sesi menulis akan diteruskan.. hehehe

JaJa'Z said...

Kak Aida ni nak kena babap ni..biasaaa sgt tu nak rebut yg kita dah chop...lawan kuda laut nak?? heheh

Shue said...

welcome back Dieya!
phew! ramai betul org2 cuti pjg akhir tahun kan, terus cuti blogging skali..
Anyway,
keep the posts/stories coming ya.
take care, luv!

PatinPasta said...

Jaja,
Akak dah tua, mata tak nampak maa. Haha!

Jangankan lawan kuda laut.. lawan singa laut pon buleh. Hmm.. ke anjing laut ek?

Hjh Noralenna Abbas said...

Hello, hello young lady. Welcome back. But akak tertinggal nak tangkap ikan-ikan dan kuda laut. What's up eh?

ninie said...

Dieya..
thxs for the FM...had email u (again) my add. :)
and...plssss update new story...miss ur updates!!

dieya said...

k jaja,
uihhh.. nak buat race kuda laut ke.. hebat2!

shue,
thanks babe! it surely feels good to be back, no kidding!
definitely, got lots to blabber. hope u won't get tired reading em ;-)

aida,
alahai.. mokcik doh tuo yooo.. tapi gigih lagi nak race kuda laut tuh!

aunty nora,
hello2 to u too! eh ada lagi sekor ikan no. 4 belum ditangkap. would u like to grab it before anyone else does?

ninie,
yup i got the second add :-)
will do, real soon!

Epul Zam said...

dieya...hospital n klinik senang ke nak cari? ok ke?

is it save to bring baby to maldives?

tq dieya..

Epul Zam said...

dieya...hospital n klinik senang ke nak cari? ok ke?

is it save to bring baby to maldives?

tq dieya..

dieya said...

hi epul zam,
tak perasan pula hospital/klinik kat sana. kat resort takde, but i think kat Male city mesti ada.
safety wise, i think it's ok to bring your baby. cuma hati2 bila naik bot/seaplane.