proton’s pahlawan series

TuahSomeone said he stole Teja from Lombok.







Jebat – Bad boy’s ride.







Kasturi – Jambu macam Rain. CT suka ;-)









Lekir – Err.. not so sure about the orange upholstery..









Lekiu – Mummy’s minivan. Untuk supir anak mpatblas nun jauh di Uganda Selatan.







And lastly...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*Ada lagi pahlawan? Bukan 5 je ke?*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Tanggang – Pahlawan derhaka. Belum keluar showroom dah kena sumpah jadi batu :-D

14 comments:

Nazimah said...

hahahaha, blom keluar showroom dah kena sumpah jadi batu! LOL!!!!

dieya said...

ct,
itulah pasal.. sapa suruh durhaka.. :-D

ZuNas77 said...

Hahaha..lawak okeh..

eh, betul ke nih? cantik2 gak kete2 tu kan??? tp mcm mana pun proton still kena improve their engine and system. Design je tak cukup i rasa...

Mamamya said...

hadoiiii...lawak lah statement yg last tue...en.suami tgk pun t'gelak dia...:D

Anonymous said...

Oh! Si Tanggang..anak derhaka.

Bila akan keluar atas jalan ni. Harus ku trade-in 11-year-old wira itu kepala salah satu pahlawan ini.
Nampak ngamcamlah si Lekir & Lekiu itu. Vontot showgurl tu lagi ngancam..cam mana photographer boleh aim kat situ?

BTW, kalau dari dulu design keta keluaran proton ni ngancam cam nih, rasanya business mesti bagus punya

Azian

JaJa'Z said...

lah, awat akak bleh tak tau kereta2 keluaran proton ni ek..macam menawan jek 'sorang2' pahlawan tu..hehhe..tapai tetap tak bleh lawan si tanggang..tu la, derhaka lagi..kan dah kena...

dieya said...

zu,
betul laa zu, diorg tayang concept cars ni masa KL international motorshow hari tu. kecuali tanggang laa.. hahaha
u r right, design cun tapi performance tak cun tak guna gak kan. nanti keta lawa tapi tersadai tepi jalan.

k lieya,
hahaha gelak seisi keluarga yek.. mentang2 laa u punya pahlawan tu cuti :-D

azian,
wajib trade-in wira, amik lekir!
cameraman mmg gitu kerjanya focus kat lumps and humps. tapi proton's showgirls ni considered sangat sopan baju diorg kan, nak gi board meeting pun boleh.
tuh laa.. kesian proton.. hopefully they'll improve!

dieya said...

k jaja,
boleh laa tukar cik gen.2, amik hang lekir yek. nanti dtg kl race ngan dobby!
ke k jaja nak amik tanggang? boleh buat tugu negara depan rumah :-D

JaJa'Z said...

tuah ngan jebat mcm menawan hati jek kan..price range brapa?

~jeet~ said...

is tanggang running on fuel or water ;)

p/s: test esok ye cik dieya...i pon baru nak start tgk notes ni..huhuhuhu....

ahkakbatik said...

kak tek takmo bagi komen..majuk nak bawak diri pi new york...
cepat pujuk bagi minivan satu!!!

dieya said...

k jaja,
alamak yg tu tatau. rasanya blom ada price kot coz still concept car.

jeet,
hahaha perhaps air! adehhh.. i pun baru buka notes nih.. buena suerte para nosotros!

kaktak,
alalala jgn laa majuk.. nnt balik dari new york check dlm peti surat, kot2 ada lekiu bersaiz kotak mancis sampai ke uganda selatan

Maya Marisa said...

Brp rega tanggang yea? I nak beli nie, nak buat hias laman i ..... Muahahahaha

dieya said...

maya,
memang cun kalau letak depan rumah. tambah pulak kalu kat wiper dia keluar fountain, kat lampu dia ada LED lights.. boleh buat fountain show berirama mcm kat KLCC! nnt u dah install tanggang, i datang piknik kat laman u eh!