ala what?

A busy Sunday. Lots of assignments to do. Main focus is on a presentation that will due tomorrow. Then another will due next week. With a literature review too. Two more will due the week after. Another by mid April. Busy bee yet again.

Godek2 folder sekali jumpa gambar ni. Since I don’t have much to write today, might as well share this with you all. Took this when I went to Sate Kajang Hj. Samuri at Damansara Uptown last month. Had sate and...


...ala what?

Janji ada bunyi ;-)

Off to grab some lunch. Then back to do assignments.

Looks like it’s gonna rain. Jangan tido lepas makan sudah!

P.S.: I just noticed something on the bill. Is government tax 6% now? Not 5% anymore?

12 comments:

JaJa'Z said...

alakad? apa tu??? yup..since hari tu lagi gomen tx naik jd 6%...ramai yg tak perasan menda ni..astro pun dah kena tax...

dieya said...

alakad = à la carte
sukati jer diorang tukar ejaan kan!
pasal tax tu dieya pun tak perasan gak. always thought it's 5%. tengok gambar bill ni tadi terus pelik kenapa 6%. dah naik rupanya yek.

JaJa'Z said...

ramai yg perasan pasal tax ni...tu la namanya operasi dlm diam..heheh

Mamamya said...

hehehe...sesedap rasa je yer nak tukar ke bahasa melayu jadi cenggitu...apa daaaaa....

ermm..pasal tax tu mmg dah lama la dear..nampak 1% mcm x byk kan..tp sebenarnya.....bak kata nabil "lu pikir lah sendiri" uhuhuhuhuhu......

sana sini naik....bila la gaji suami I naik nih....agagagaga...:D

Sha@Mama Tina said...

haha baru je nak tanya..alakad tu set apa..rupanya ejaan sesuka suki jek..

Pernah gak gi satay kajang ni kalau off tu KL tapi..hmm..rasanya tak sepopular namanya la rasanya..

satu lagi yang 6% tu dieya..serius..memang tak pernah perasan..len kali kene tengok la..

~jeet~ said...

busy...pakcik ladiz dah tanya you, i instead of saying u are ocupada, i tercakap, ella cansada..nasib dia tak tnya porque? hehehe... ;p panjang cerita nanti!!!

Citarasa Rinduan said...

aduh.....
kak nak kenakan tag gak lah kalau macam nie.
hahahhahaha...

(tipu)

dieya said...

k jaja,
memang tak perasan pun. tau2 je dah naik. cekap betul diorg ni!

k lieya,
tu laa, masa mula2 dapat bill dok pikir amenda yg kitorg order nih? kelakar betul!
naik parachute je laa k lieya. kata u jump i jump kan :-D

k sha,
betul laa k sha, actually satay kat kg lagi sedap. tapi yg best satay kajang ni byk pilihan.. rusa, arnab, semua ada. betul laa, selalu gi mcD tak check pun tax berapa % coz sentiasa ingat 5%. nx time nak check laa.

jeet,
wahahaha i gelak sakan u kata kat ladis i cansada. puas laa i nak explain nx week apa yg cansada sgt sampai takleh gi kelas dia. ayayay.. no voy a ala clase para dos semanas.. berteraburlah mi español!

k ayu,
kalu citarasa rinduan letak tax, ramai yg lari lintang pukang nanti.. ohh.. no.. no.. no.. :-D

Messy Mummy said...

Huhu.. Alakad yeah.. Layan kan ajer. Tapi kalau budak kecik baca tuh.. sampai besar la duk ngeja gaya tuh.

Pasal tax tu Dieya.. MM tahu only bila pergi makan pizza hut... (2months ago). They actually tampal notice kat front door diaorang. Kalau tak baca yang itu mmg tak tahu lah dah naik.. Haih.. makin mahal makan kat luar sekarang nieh...

dieya said...

mm,
hahaha janji paham sudah. macam baca bil kedai mamak pulak, nasi lima = nasi lemak, the es = teh ais.. asal buleh jek :-D
owh ada kat pintu ke. tak pernah lak check out pintu diorg. main redah je masuk. nx time kena tengok pengumuman kat pintu ni!

Zuraida said...

yeap...since january dah 6% dah.

:)

dieya said...

zue,
looks like i'm the only one who didn't notice it, ketinggalan zaman sungguh :-D