6th baby woes

While I was folding my telekung after Maghrib prayers at campus, I overheard a conversation between two ladies. Miss A is my classmate, she just gave birth late last year. Miss B is someone I don’t know, she is heavily pregnant.

Miss A: Pregnant anak keberapa?
Miss B: Keenam.
Miss A: Bila due? Ke bila2 masa?
Miss B: Tak lama lagi dah ni. Tu dok risau ni...
Miss A: Kenapa?
Miss B: Akak baru tukar kerja. Baru start 2 bulan. Tak boleh ambik maternity leave. Kena ambik unpaid.
Miss A: Then resign je laa. Belum confirm kan?
Miss B: Ye laa.. kalau resign pun sama juga, tak dapat duit. Habis siapa nak bayar rumah? Kereta?

The surau went silent. Indeed it was a tough call for Miss B.

Miss B: Lepas tu pulak, hari tu husband akak bagitau company dia cuma cover maternity sampai anak 5 je. Lepas tu kena bayar sendiri. Aduh, pening kepala. Kena fikir duit nak bersalin lagi...

That’s a normal policy in corporate sector. Normally, companies with maternity benefits only pay maternity bills up to your fifth child. There are not many of such companies, usually only the bigger and more established ones. Most companies I know don’t offer that, all you get is maternity leave. And the same rule applies, you are granted maternity leave only up to your fifth child.

So what if you get pregnant for the sixth time?

Get ready to pay for your own hospital bills. Like a colleague of mine once said, “Memang laa company tak cover. Itu bukan sakit. Itu saja cari sakit!” And she just gave birth to her 8th and 9th babies (twin girls) last year. Fortunately her husband’s company covers maternity cost for the wife, with probably no limit in number of child. How lucky!

And get ready to take unpaid leave throughout your confinement period. Therefore, only your husband will be earning salaries for that 2 or 3 months, you will earn nothing. Half of the household income is gone. And you both have one extra mouth to feed.

Miss A: Takpelah, adalah rezeki tu nanti.

Easy to say. Rezeki tak datang bergolek. Perlu berusaha. Miss B’s worries are valid. The coming several months will be tough for her, unless she gets herself well prepared, both financially and emotionally. She will have to start saving money, perhaps get some side income too. While doing so, she will need to be mentally strong. Her existing 5 kids may not be happy with the sudden reduction in lifestyle just because mum and dad need to save cash for the new baby. And she may not be able to work much after all, as she’s already entering her final months before delivery.

Moral of the story?

Get a tabung ayam the moment you see double lines on the pee stick!

17 comments:

Messy Mummy said...

Dieya,
I've heard about the comp policy yang sampai anak lima jer.. nak komen lebih tak berani sebab tak kena batang hidung sendiri.. tapi memang rasa simpati lah kat MissB tuh. Hopefully dapat la rezeki lebih nanti.. Usaha InsyaAllah ada lah nanti...

Bab tabung tuh.. MM rasa kalau tak der double lines tu pun.. Ada baiknya menabung awai2 kalau ada plan nak ada yang kenit2 itu.. Macam MM itu hari lah. Ada ada double lines tu ler baru huru hara.. Stress jugek lah pk pasal duit nieh.. Huhu

JaJa'Z said...

dieya..sama la jugak kalau kerja kerajaan..macam cikgu pun sama jugak la..cuti bersalin hanya sampai anak ke lima jek..lebih drpd tu memang kena bayar semula la gaji yg dapat tu..mcm skang ni dah ada plak cuti bersalin 3 bulan...so, sapa yg amik cuti bersalin 3 bulan..masuk anak ke 4 dah kena bayar sendiri....kalau amik 2 bulan cuti..sempat la sampai anak ke lima..gaji kitorang takkan stop wlapun dah tak layak dapat cuti bersalin..tapi lepas tu kena bayar semula la...

macam jiran depan umah akak..cikgu la jugak..gaji dia 5K++..sebab dah DG48..hari tu bersalin anak ke lima...lepas 30 hari dah masuk kerja semula then bayar la balik semula duit gaji tu...and at the same time..suami plak pencen(Airforce)...mmg la kena menyimpan sangat2 time tu...

Mamamya said...

haih...itu di lemma org yg bekerjaya...mcm akak ni ha...dok umah jer m'harapkan en.suami sorang2.lagilah kene selalu menabung....

tu akak ckp dgn en.suami....cukuplah 3 org ni jer...dah ada hero n heroin,skrg ni kene tgk kemampuan diri utk menambah bilangan ahli keluarga.....tp kita hanya mampu merancang...klu Allah dah nak bagi rezeki terima lah seadanya.....

Nazimah said...

hmmm, aku pon dgr, limit until 5th child aje. aku pon tak rasa aku akan beranak more than 5 orang, huhuhu. 2 orang nih pon dah x cukup tangan :D

anyway, menyimpan, itu mmg seharusnya. bukan hanya sebab nak beranak aje, but for any emergency yg kita x dapat duga. paling teruk masa recession hari tuh. ada yg kena potong gaji, malas ade yang kena buang keje. kalo x menyimpan, x ke naya?

Sha@Mama Tina said...

Actually apa yang dieya cakap ni memang menjadi kerisauan ramai orang kan. Apalagi yang 'kurang' mahu menggunakan khidmat hospital kerajaan waktu nak bersalin.kat swasta maunya nak kena sedia at least 3 ke 4 ribu utk seorang anak. itupun yg tanpa complication..hmm.. susah nak cakap menda2 ni kan..

Part menabung tu memang wajib bagi semua orang especially ibu2 yang tak bekerjaya macam akak & mamamya..kan is..

Dah terlanjur dieya sebut pasal tabung ni..teringat mak bercerita..dulu2 masa kami sekolah mak ada banyak tabung. Tabung naik sekolah, tabung raya & tabung kecemasan..almaklumlah yang nak ditabungkan tu monthly bukannya ada banyak lebih.. :)

Anyway, itu pilihan sendiri..memang betul..nak beranak banyak pun sekarang ni kene fikir banyak kali..

hmm..wallahuaklam

dieya said...

mm,
i guess it's the usual company policy in msia. itulah, hoepfully Miss B will find a way to make ends meet. betul laa MM, takyah tunggu keluar double lines baru nak menabung, nanti tak sempat tabung penuh baby dah keluar, haru ler pulak kan.

k jaja,
owh kerja kerajaan pun sama gak ke? ingatkan org gomen boleh beranak seramai mungkin semuanya ditanggung beres, rupanya tak yek. ish, 30 hari bersalin dah masuk keje? lagi teruk dari kerja swasta nih!
p.s. DG48 tu amenda k jaja? pengetua ek?

k lieya,
kalau dah rezeki terima je laa ye tak, then usaha cari rezeki tambahan utk feed keluarga yg bertambah. anyway kalau hubby sole income earner, wifey jadi SAHM, takyah bayar bibik kan. jimat di situ. ehhh.. dieya bukan panggil k lieya bibik tau, k lieya tetappp ibu + isteri mithali yg gojes gitu :-D

ct,
hahaha ct ko kan supermum, amenda je ko takleh buat, semua buleh :-D
betul laa.. menyimpan tu perlu sepanjang masa. no one knows what's gonna happen kan!

dieya said...

k sha,
konsep satu tabung satu aktiviti (eh mcm 1 msia dah pulak.. hihihi) mak k sha tu sgt bagus! dah siap2 allocate budget utk setiap benda yg nak dibuat, tak laa menggagu nak cari duit bila tiba masanya kan. perlu diamalkan org zaman skrg.
dengar cerita member2 yg beranak kat sepital swasta kena bill ribu riban.. adoyai.. pengsan! silap2 ada pulak yg buat personal loan nak beranak nyer pasal.

Fertzy said...

first sekalik, sesaper pon kena menabung.

ideally, to have min saving equavalent to 6 months salary dlm saving account for rainy days like this.

second, mmg inilah topik org2 dah kawin nie kan. kena planning. benar, anak itu rejeki...tp rejeki tak dtg bergolek kan.....kalau nak tambah anak, kena cek jugak kemampuan diri, zhohir dan bathinnnn.....jgn siok takat 5 minute, the rest.......sob sob sob.

i pon selalu berhati hati di jalan raya.....tp yerlah kan, kita hanya merancang tuhan jua yg menentukan. but at least, kalau saving for rainy days ada, lega lah sket.....

♥ Che NamNam ♥ said...

ishh dua orang anak pon dah nak terburai otak..huhu

dik,cuci mater hakak kat belog ko neh dik oii..berseph gambar..i loikee..!!mcam best plak tengok ko jalan-jalan Penang..

ZuNas77 said...

The only company yg i tau cover 100% unlimited no of children, unlimited days of maternity leave (sbb some ada je yg 2 anak satu tahun kan..hahaha), i rasa company K ni je kot. Petronas pun limit 5 kids per staff..

well, to me, if u mampu buat anak, kena la mampu segalanya..sbb cost anak ni bkn masa nak kuarkan je, leps kuar tu nnti pakai duit gak kan? so kena prepare betul2 everything..tp tu la sbb tak jadi kat diri sndiri i tak tau la mcm mana pening if dah pregnant no 6 tp company tak cover. hope your fren tu dpt la jalan..

si C ex collegue u joined je K terus produce cpt2 no 3. siotttt je..hahahaha..

PENA CELORENG said...

Apa pasal plak tukar selera nihhh. Dari cite pasembor ke cite nak beranak plakkk dah.Emmm ok laaa, saya kongsi juga cikit je cite. Masa saya study kat NZ dulu, ada kawan dari Malaysia yang buat attachemnt kat sana. Bini dia sempat meneran dua anak. Made in New Zealand. Yang best tu semuanya free. Dari mula mengandung, pergi check up, beranak, susu anak, lampin anak - semuanya percuma. Ditanggung oleh kerajaan NZ. Lepas tu setiap pagi 'nurse' (bidan la) dtg ke rumah chechk, mandi anak, massage anak hingga lebih sebulan. Untunggggg. Pergi la beranak kat sana. Jom

JaJa'Z said...

kena masuk kerja lepas 30 hari cuti tu sebab dia dah takde cuti bersalin..kiranya lepas bersalin hanya bleh amik mc je la..mc pun mana la bleh amik banyak2 dik...semua tu dikira..kalau tak kena potong gaji..
DG48 ni kiranya dah taraf pengetua or guru2 penolong kanan la..mcm akak ni tahun depan baru nak masuk DG44..heheh skang ni DG41 la..tu gred jawatan la tu..semakin tinggi gred..semakin banyak la gaji..tapi jiran akak tu bukan la pengetua..sebab tu gaji dia banyak..hari tu jiran akak tu siap cakap depan kitorang ' ni baby 5K ni'..huhuuuu

pena celoreng: jom beranak kat NZ? lain macam jek bunyi nya..hehhehe

dieya said...

noly,
kena menabung 6 months salary eh? that's a good advice. never know what's gonna happen kan. kalau letak dalam ASB bleh kutip banyak dividend tu.

k che namnam,
chomel laa nama akak ni! tq coz suka tengok gambar tu, tak sia2 dieya amik gambar banyak2 :-)
jalan2 penang adalah sangat best!
will visit your blog real soon!

zu,
your beloved K tu kalau boleh nak bagi upah kat u all suruh beranak lagi, sahut seruan pak lah dulu tambah msia's population. hahaha zu.. minah yg beranak 2 kali setahun tu mmg terer laa.. first time i jumpa org balik maternity leave dah siap pregnant sekali lagi!

pena celoreng,
citer pasembor dah makbul, kita tukar channel lain yek. teringat michael moore's documentary "sicko", dia ckp kat france and canada pun free healthcare. bagus betul beranak kat NZ siap bidan buat house call lagi. boleh gi bungee jump sekali.

k jaja,
ooo camtuh rupanya. amboi siap announce baby 5k tuh. hohoho.. ada orog tu tahun depan naik pangkat yek? k jaja kena buat open table ni.. combo meal udang besar lengan + sotong goreng tepung besar peha + cheesy wedges besar penumbuk. ada berani?
heppp k jaja.. babab karang!

Sha@Mama Tina said...

betul dieya..kakak ipar akak sendiri punya pengalaman..pening kepala nak mencari duit bayar bersalin..yela..dah makan ribu riban tu..ehh..seram dengo dik oii..

hehe..apa yang baik tu patut share..konsep tabung tu memang sangat bagus..akak cuba mengamalkan..bila takleh dah cari jalan lain bila nak guna duit..bukak la tabung. bila ada sumber2 lain..maka forwardkanlah bakinya..hehe..

Ni kene jadikan pesanan penaja kat anak2 nanti..menabung tetap alternatif yang terbaik kan..

1 malaysia, 1 aktiviti, 1 tabung..amacam..:)

dieya said...

k sha,
ishkkk.. dah ribu riban gitu kalu takde tabung dari awal mmg bergolok bergadai ler jawabnyer..
betul laa k sha, apa2 aktiviti pun mesti sediakan fund secukupnya kan.
hahaha sesuai nih.. boleh suruh bank negara buat motto naikkan semangat rakyat menabung :-D

Maya Marisa said...

dieya,
no puns intended la kan, but actualy, most malay mmg suka cakap camtu - anak tu rezeki.
mmg ler rezeki, but, they dont come in a stack of diamaonds and gold, yea tak? kehadiran anak tu adalah rezeki (drpd tak dpt langsung).

just to add to pena celoreng, kat SG, Korea, UK and some other countries yg i tak ingat nama, the govt now pays for the salary for those mothers under maternity leave. company would pay for 2 months leave, remaining tu, govt bayar...

dieya said...

maya,
betul tu.. dapat anak is rezeki as compared to takde anak, but to raise the anak, hv to work harder as more rezeki is required kan?
so wonderful to live in those countries and raise a family. but then again, the tax rate must be super high to cver all that, i would think? teringat borak2 ngan minah arab on the way to dubai, she said kat kalau kawin dapat allowance, kalau beranak dpt increment. how nice!