36 hours in penang (part IV)

...continued from previous entry.

After the parasailing adventure, we returned to our rooms, packed and checked out. Before leaving, we walked around the hotel and took lots of photos. And of course, a visit to Hard Rock Hotel/Café wouldn’t be complete without bringing home its merchandises, so we spent a fair bit of time and cash there.


Stuffs in the room.


That’s our hotel!


Logo by the poolside.


This sure looks like lots of fun!


Lil’ Rock - where parents can drop off their kids and go party like singletons :-p


A back view of the hotel from the rooftop patio.


Apa ada 40 penyamun Ali Baba dalam itu pasu?


Check out the rooms at the lowest floor. Just open your door and you can jump straight into the pool!


She’s the fifth Beatle :-D


What do you think this is?


Rock stars!


Rock chick!


Shopping time! If you pay by Citibank, Direct Access and several other credit cards (can’t remember which) you’ll get 10% discount.


Our ride in Penang. Rented it with Hertz for RM 88 a day. Very worthy.

We left Batu Feringghi and went to town to have nasi kandar. I contacted my aunt who lived in Penang for suggestion. She told me to go to Kassim Mustafa, which was her dad’s favourite nasi kandar restaurant. She would meet us there.


Welcome to Kassim Mustafa, my Tok Andak’s favorite nasi kandar!


Place your order with this guy.


Ayam goreng. Kari sotong. Kari ayam. Kurma kambing. Daging masak hitam. Kubis goreng. Telur dadar. All for just the four of us!


Jangan bergerak!


That’s the place.

Sudah kenyang makan nasi kandar, maka boleh sambung jalan2. Still had many hours to spend before our flight at 9:45pm. Where to next?

To be continued...

11 comments:

JaJa'Z said...

aduhh..tak habis lagi rupanya entry penang ni yek..lima hari lima malam dok baca ni..hehhehe

bilik tepi pool tu memang la syok jek kan..bangun pagi2 terus terjun dlm pool jek...tapi harga sure kaw2 ni..kan?

that simbol??? emm..akak rasa simbol kat pinto toilet untuk wanita..betul ke? hehhehe

kassim mustaffa is one of my pebret kedai nasi kandar kalau balik ke penang..tapi yg selalu akak makan kat area bayan baru..satu lagi yg syok kat nasi kandar beratoq..tapi malam jek baru buka..

dieya said...

k jaja,
muahahaha saja nak bagi korang baca sampai pengsan! naper? dah bosan ke? ye laa.. ye laa.. next one will be the last one..
tuh laa.. nampak best sangat! harga pun mesti best laa kot, tatau berapa.
yeay k jaja pandai! hadiah pakej penginapan ke toilet hard rock 3 hari 2 malam :-D
my aunty pun ada ckp pasal nasi kandar beratoq. but since we were going back to kl that night, tak dapat laa nak gi cari. saving it for nx visit!

JaJa'Z said...

ish...idok la kata bosan..mana la pernah akak ko ni bosan baca tiap2 entry..cuma tak sabar nak tgk next and next and next entry...kena tunggu esok baru la dapat baca cerita baru...hehhehe..

nasi kandar beratoq tu dia buka malam jek..pastu kena gi awal..dia punya beratoq makan masa 45 min jugak la..pastu kedai tak glamer pun..kat tepi2 jalan gitu jek..but the curry soooo piawwww!

Mamamya said...

btl la jaja....mana penah bosan nak m'baca n3 miss accountant nih..syok jer tgk dia jalan2 sana sini kan...bila tgk gmbr2 ni terasa mcm join sekali dalam itu gambaq...ngeee...

teruskan yer dik....x der bosannya...honestly!!

dulu akak rasa mcm xder yg interesting kat penang ni...serius...!tp bila baca n3 dieya ni rasa syok plak klu dapat pi sana..lbh2 lagi sessi yg dieya suggest tu.."u jump i jump"!!! :D

Nazimah said...

wah, best nyer lepak kat hard rock penang, huhuhu. best2!!! :D

Maya Marisa said...

itu pasu i tell u, mmg sedondon dgn kaler tudung & baju u! cun babe!
hertz in MY bukan under sime darby rent-a-car ker? cos i tot the latter holds the franshice for MY...

dieya said...

k jaja,
nasib baik tak bosan. kalau bosan.. ahhh tak kira.. kalau bosan pun kena baca gak! :-D
okay final entry baru upload. habis sudah kisah penang. kisah kuantan bila laa agaknya yek.
ish.. takleh jadik ni.. next time nak cari gak nasi kandaq beratoq!

k lieya,
yeay lagi sorang tak bosan! tq! muahhh!
hahaha yang "u jump i jump" tu memang k lieya wajib buat laa. lagi best kalau budak2 gebu tiga org tu pun join skali :-D

ct,
omg ur back! lama nyer senyap! gi mana?
hrh penang memang best! u so hv to go there too!

maya,
tu laa tak pasal2 sedondon ngan hrh gitu :-D
yeah it's under sime darby. tapi nama hertz tu diorg still maintain.

Anis Syuhada Nazari said...

engatkan dah yg last..
rupa-rupanya ada sambungan lagi.hehe
tak apa saya pembaca setia.:)

dieya said...

anis,
thanks dear! hahaha.. sambungan episode terakhir dah publish.. habis sudah siaran kali ini :-D

Messy Mummy said...

dieya, luckily cuma 36 hours.. kalau lama2 boleh naik mencanak berat badan nieh.. asyik makan yang sedap2 jer.. :)

love the hotel... ada tempat untuk si kecik yer... bagus2. tapi kena tunggu laiqah besar panjang dulu lah kalau cenggitu.. sambil2 kumpul duit...

ada kah soalan kepada waht do you think this is... jawapan MM - toilet pompuan ka?? huhu.. main teka ikut suka jer nieh..huhu

dieya said...

mm,
betul tu! bahaya sungguh, baru sehari kat penang, i naik penimbang kat hard rock hotel tu dah bertambah berat i.. wawawaaa.. balik kl kelam kabut diet tau nak turunkan balik.
kalau laiqah besar sikit pandai main air mesti best, coz the kids wet playground looks super fun!
yea betul! mm boleh join k jaja menginap 3 hari 2 mlm kat toilet hard rock :-D