salam maal hijrah

It’s the first day of the Muslim calendar. As the sun went to rest, the Maghrib azan announced the arrival of 1 Muharram, 1432 years since Prophet Muhammad made the journey from Makkah to Madinah.

Wishing all Muslims another year filled with blessings and may we remain thankful to Allah for every single one!


Ain’t that familiar?

Which one sounds like you?

Me? The second one, no doubt. Especially during fasting month ;-)

Anyhow, let us all aim to be like the guy in the middle!

8 comments:

dyanna said...

salam maal hijrah.
semoga diberkati segala ibadah dan pekerjaan kita tahun ini dan tahun2 seterusnya.

PatinPasta said...

Dieya,
Salam Maal Hijrah to you.
* i'm like you, the 2nd one :D

Maya Marisa said...

Dieya,
Salam Maal Hijrah.
since i nie kan poyo (wah lama dah tak guna word nie), without doubt, i mmg the person in the middle...:P

dieya said...

dyanna,
salam maal hijrah to u too! amin, semoga makbul hendaknya!

aida,
salam maal hijrah to u too! hahaha i bet ada patin masak tempoyak in the bubble :-p

maya,
salam maal hijrah to u too! owh kedengaran sungguh poyo sekali.. but alhamdulillah :-D

Messy Mummy said...

Salam Maal Hijrah..
Jom sesamer jadi yang tengah sebab MM juga yang ke-2. Hehehe.. Semoga sentiasa diberkati Dieya...

dieya said...

mm,
salam maal hijrah to u too! hahaha yg no. 2 gak ke? ingatkan mm yg no. 1 dok ingat kat mr. mok, eh ke ingat kat torres? :-p

-farahsu- said...

selamat maal hijrah..aku pun no.2 tapi dgn addition "aduss..sempat ke aku nk balik bukak pose kt umah nii.."..hehehhehe...

dieya said...

farah,
hahaha.. kena tambah lagi satu ko nyer azam maal hijrah - buka pose kat rumah setiap hari bulan ramadhan!