yogyakarta is still no go

Pity my cousin. At the time when hundreds of Malaysians are returning home from Indonesia (ada yang naik TUDM’s Hercules C-130 yang dalamnya macam lori punggah barang), he has to go to Jakarta to do some audit work. I know Gunung Merapi is waaaaayyy far from Jakarta, but I do hope that he won’t get stuck in the city anyway.

On a related note, just want to tell you that Malaysia Airlines flights to Yogyakarta remain cancelled until the situation improves.

Kuala Lumpur – Yogyakarta (MH857) will be cancelled until 15th November 2010.
Yogyakarta – Kuala Lumpur (MH856) will be cancelled until 15th November 2010.

Passengers on the affected flights have these options:
- Get a full refund depending on the terms and conditions of the fare type.
- Re-book on the next available flight.

As the situation remains volatile, passengers are advised to check the flight status at www.malaysiaairlines.com before proceeding to the airport. Alternatively, passengers can also call the Malaysia Airlines Call Center 1300-88-3000 (within Malaysia), +603-7843 3000 (outside Malaysia) or our ticketing offices for the latest schedules.


Malaysian students being evacuated with TUDM’s help. Photo credit to Kosmo.


Haven’t seen the inside of Hercules C-130? Here’s how it looks like. Photo credit to Mstar.

Pergi naik commercial flight siap stewardess bagi makan, balik naik kapal TUDM macam askar balik perang. In fact, askar balik perang pun naik flight MAS, like the Beirut-Dubai-KL flight that I took returning home from Dubai trip a few months ago. Some soldiers even get to fly with our special charter flight as the government books the entire aircraft just for them.

Anyway, pity our students, but isn’t that an experience? ;-)

6 comments:

JaJa'Z said...

mesti ur cousin tu cual bila tau kena gi jakarta kan..hehehh..kalau akak pun sah2 rasa takut dulu...

dieya said...

tu laa.. time org sibuk larikan diru dari gurung merapi, dia pulak kena gi sana. menakutkan jek!

Mamamya said...

C-130...t'ingat la masa my mr.kmdo tu jadi jurulatih payung terjun kat PULPAK setiap kali ada latihan payung terjun ini lah kenderaan VVIP utk dia... :)

dieya said...

k lieya,
uih.. jurulatih payung terjun tu! actually kan teringin nak try payung terjun, macam best eh?
dieya selalu gak nampak C130 ni lalu lalang kat TUDM subang belakang my ofc ni. nx time k lieya tumpang laa kapal ni dtg sini, dekat je ;-)

Mamamya said...

erkkk...x berani dik oii....ada 1 pengalaman yg menyebabkan akak trauma nak tgk setiap pertunjukkan payung terjun..selalunya klu en.suami t'libat hanya doa lah m'iringi dia....:)

tp en.suami ni hanya dia satu2nya pegawai kmdo yg layak jd jurulatih....tawakal je lah....

dieya said...

k lieya,
pengalaman apa tu? citer laa sket :-)
bahaya juga kerja macam tu kan, memang kena selalu berdoa supaya selamat dunia akhirat.