can i have your number?

Got this from my former schoolmate who’s an engineer turned tauke ayam berjaya. Whoever wants to venture into chicken rearing business, do check out his blog. Very informative. Like watching real life Farmville.

Okay, now the math game. Oh yeah, I’m obsessed with numbers.

You definitely must try this. How do these people know how to work this out?

1. Key-in the first three digits of your handphone number (not the 01x number) into the calculator

2. Multiply by 80

3. Add 1

4. Multiply by 250

5. Plus last four digit of phone number

6. Plus last four digit of phone number again

7. Minus 250

8. Divide by 2

What number is that?

14 comments:

Messy Mummy said...

When it comes to numbers, I surrender. Even if boleh guna calculator. Hehehe... (padahal tak try pun lagik)

ninie said...

MESTI DAPAT NO. KITER BALIK KAN..?..
camner lah org2 nie boleh create this thing..

Zuraida said...

OMG.

its wicked.
but to be able to do that you have to know the whole number in the first place, inwhich defeats the purpose.

*grin*

PatinPasta said...

Dieya,
La isk.. dapat no tepon sapa nih? Haish!

cik selamah kundang said...

apa jawapan trick ni?sbb aku xtry pun.kikiki.ni jujur ni

ZuNas77 said...

tak dpt balik no phone i. tapi sipi2 la. dpt first 3 digit je balik.

dieya said...

mm,
cehhh, belum try dah surrender ke? ni mesti kes malas nak gi carik calculator. add that to your birthday wishlist please :-p

ninie,
bingo! tu laa, memang smart laa sapa buat ni, sure add math spm dapat A1.

zue,
hahaha yeah.. it's like betul but tipu actually ;-D

aida,
sapa nyer number? senor potter ke?

sik selamah,
ni sorg lagi lom try dah tanya jawapan. cehhh!

zu,
sila try balik semula, mesti ada satu step tertinggal tu. ikut arahan dengan teliti okay :-D

Erin said...

Omg, scary! sapelaa yg discover nie...xde kne dok main calculator je ek hahaha

Erin said...

ooh, btw...I got my number hehe

dieya said...

erin,
itulah.. impressive kan! hahaha nasib baik dapat, kalau tak kena guna sempoa laa :-D

Maya Marisa said...

mesti nombor nie bawak ong kan? if not, takkan bole dpt balik kan dieya kan? muahahha *sambil gelak evil*

JaJa'Z said...

main ngan nombor ni yg malas ni..baru plan cuti sekolah malas nak kira2 dah..ish akauntan sorang ni.... :p

dieya said...

maya,
confirm ong punya! boleh beli loteri, sure dpt jackpot.. eh jangan.. dosa ;-D

dieya said...

k jaja,
ish apa laa cikgu math ni, cuti sekolah terus malas nak tengok nombor. nak kena bagi k jaja homework ni!