“gojes wif shawl” contest

I’ve never entered any blog contest. Ever. Yet today, I’ve decided to break the record because I was tagged by my dear Kak Jaja whom I really adore. Also because the requirements are pretty easy.

The contest is called “Gojes wif Shawl”, organized by Asya Zain.


That’s the girl. Click here to read more about the contest.

So which photo have I chosen? After going through several folders, I finally settled on this one:

That’s me and my friend Pjot. The photo was taken during our trip to Dubai, while we were crossing the Dubai Creek on an abra. I love the shawl because it only cost me RM 10 at pasar malam but looks really cool. And out of the many photos of me with the shawl on that day, this is the one I love the most. It was a perfect shot – the two of us smiling happily while holding tight to our shopping bags; with clear skies, blue waters and part of the city in the background.

Now I need to do the slogan. Sudahlah slogan in Malay.. bagaimanakah ini.. aduh!

Got to finish up the sentence:
Saya nampak gojes pakai shawl ni sebab..

*Thinking*

Okay, got it!

So here’s my slogan:
Saya nampak gojes pakai shawl ni sebab shawl ini penuh dengan tulisan “I am gorgeous”. Maka kalau shawl itu sendiri yang mengatakan saya gojes, siapalah saya untuk menidakkannya :-D

Haa amacam? Okay tak slogan I?

Kenapa? Tak percaya shawl tu kata I gojes?


There you go, I am gorgeous!

Okay, now I have to tag 3 gorgeous girls:

(1) Kak Lieya – She just returned to blogging after a long break and looking for ideas on what to write. Now I’m giving her one :-D

(2) Isma – Kak Lieya’s pretty little sister who looks good in shawl.

(3) Noly – My fashion savvy friend who’s revamping her wardrobe in light of her upcoming new job.

Best of luck!

14 comments:

Erin said...

yes, u are gojes babe! the pic is gojes too hehe. penah tgk shawl tu, so chomel...tp syg aku x pkai shawl hehe

Lelord said...

omg....damn gojes hahahhaa
g0od luck dieya

dieya said...

erin,
hahaha thanks babe! dulu aku pun tak reti pakai gak, but after several tries it's quite ok actually. try laa!

k lelord,
hahaha thanks k lelord! first time masuk contest, gara2 k jaja laa ni. good luck to you!

ahkakbatik said...

gojesnyer ahdik ahkak.....
kontes tudung syria nanti tag ahkak ek....

Maya Marisa said...

u r gojes my dear....
'happening' betul shawl tu. agakX2 ada stock lagi tak?

JaJa'Z said...

hehhe...good lucksssssss.....akak pun hampir2 ada tudung ni but in brown base colour..but out of stock la plak..hehhehhehe..gut u really look gojes dearr..even without the shawl.hahahha

dyanna said...

tudung tak tipu. memang gojes.

dieya said...

k tek,
owh tengkiu berry machhh! worait no problem.. musti k tek cun gilers pakai tudung syria eh!

maya,
thanks hot mama! actually after i bought it, tak nampak lagi pattern tu kat pasar malam. laku sgt kot!

k jaja,
thanks! good luck kat k jaja jugak. wah k jaja kena gi balik kedai tu n beli shawl ni, kita bergojes bersama2 :-D

dyanna,
hahaha thanks a bunch! lepas ni i kena cari tudung will all sorts of words yg puji diri sendiri.. hahaha!

niSamiR said...

true true true...me oso pernah nmpk shawl ni..mmg funky sgt sape2 yg pakai...hehehe..but dieya..true2 u ada chance menang bcoz u r soooo gojesssssssssssssssssssss!!!

p/s:..takde poll ke??hehe

dieya said...

nisa,
owh thanks so much!!! takde poll laa.. if there's one confirm i dah paksa u all vote for me :-D

. de baloon. said...

haish. nk kene bt slogan ke? ok kite try :) sys, u're gorgeoous!!

dieya said...

isma,
go ahead and give it a try! u r gorgeous too my dear!

Mamamya said...

haih...sori dear lmbt buat contest ni...honestly akak ni x penah sekali pun pakai shawl....almaklum ler muka chubby2 gini rasa makin chubby mubby klu pakai shawl...lain ler cu cantik maniss tu...mmg b'deret stok shawl dia...

mana 1 gmbr nak publish pun x tau ni....sat ea..akak cuba korek2 kat mana2 folder klu ada ler.... ;)

dieya said...

k lieya,
tang chubby tu yang mahal tu. ppl say org chubby awet muda tau, takyah susah2 pakai kolagen ke, inject botox ke, maintain je gebu.
kalau tak jumpa gambar dlm folder, pinjam je shawl cu cantik manis and amik gambar baru! :-D