breakfast sponsored by boss

This morning we had free breakfast at the office, sponsored by our boss. He actually promised us four months ago (actually I had already forgotten that he ever made such promise) that he would treat us breakfast to celebrate Fixed Asset’s team good performance in the previous audit. Well done Fixed Asset! Since we share the same boss, even those who are not in the team (like me) get the benefit :-)


Kuih bakar. I heard it was made in microwave.


Pagi2 dah makan buah tembikai. Cara hidup sihat!


Sardine roll. Looks like swiss roll.


It wouldn’t be complete without a good cup of bubbly nescafe.


The main dish – lontong with sambal kacang.


Simply marvelous!

Bak kata e-mail dari Kak Rozi (my silent reader, ramai rupanya silent readers saya di ofis):

Terima Kasih ya Boss
…mudah2an dimurahkan lagi rezeki :-)


Speaking of rezeki, Kak Rozi also attached this interesting doa with her e-mail:


May Allah bless us with more and more rezeki, and may we remain thankful for every single one!

8 comments:

Aida Rezuan said...

Dieya,
Wahh.. murah rezeki di hari Jumaat ye. Buleh sampai ke lunch kalo tengok segala makanannye, meriah sungguh!
* kiut la pulak pinggan lontong tuh!
* tingin lak makan lontong
* kitorang dulu kalo jamuan siap maleh jemput bos (kes tak suka :D)

~jeet~ said...

menu tu x nampak cam bfast, more like lunch already ;p

azrin said...

dieya,

lontong with sambal kacang tu menggugat iman i, ni yg buat nak balik kg n minta mak buatkan lontong...

dieya said...

aida,
alhamdulillah.. rezeki :-)
kalau pasal makan2 serah je laa kat kakak2 at my dept, memang pakar masakan diorang semua tu! hahaha kiut kan pinggan k rozi, kalu tgk orgnye pun kiut jugak.
pasni kenduri lontong kat huelva yea!

jeet,
kalau habiskan semua mmg boleh kenyang sampai lunch!

azrin,
i pun last makan lontong time raya hari tu. yeah buat jgn tak buat, nanti kempunan pulak ;-)

JaJa'Z said...

entri ni patutnya pagi td dik..hehhe..wah! kena belanja sokmo...esok akak ada potluck lagi..plan something to cook tonite..

Maya Marisa said...

murah rezeki boss u dieya...ammmiiinnn
p/s - meriah nyer breakfast u all. camni, i nak tukar company la..err mas ada kosong tak? hehehe

ahkakbatik said...

ko ni citer makan je... badan kecik makanan tu pi mana?

dieya said...

k jaja,
pagi tu tak sempat laa nak upload, sibuk makan. wah ada potluck ye. jap lg nak terjah rumah k jaja, sure ada gambar2 menyelerakan ni!

maya,
amiiin! tengahari tu dia tambah pulak caramel pudding, he said his wife dapat resepi baru from the internet.
hehehe.. ada.. jadi stewardess nak?

k tek,
apa yang masuk akan keluar keesokan harinya.. sistem perkumuhan yg efficient!