raya di pasar raya

After two days of beraya sakan, life basically went back to normal as quickly as the third day of Hari Raya. As Angah will be returning to Ultraman’s homeland in a few days, we went to Mydin to get his stock of sambal tumis segera, kari Brahim’s, Maggi mee.. yada.. yada.. yada.. the usual stuffs. Since the girls were around, they too tagged along. There wasn’t much for them to do at home anyway, they had visited all the houses they needed to visit, so might as well they go to Mydin with us.


Let’s shop!


Budak bosan dalam trolley.


Duduk diam2 tau orang nak pilih barang.


Happy to help arranging stuffs in the cart.


Because she had been a good girl, she got popcorn and juice.


Ransum tempur ke Nihon.


Saja nak tayang bendera Melaka + Malaysia kat belakang.

While waiting for others, Ayra sempat buat iklan Ketupat Mini Faiza.

“Jangan susah susah, guna je Ketupat Mini Faiza!”

Too bad the beginning and the end bits were unintentionally snipped off, so ada perkataan yang hilang. Yours truly tak pandai bajet when to start and stop recording. Kena practice lagi ni!

4 comments:

Aida Rezuan said...

Dieya,
Maggie mee memang produk yang sungguh sukses, kan? Kat memana jek, kita mesti nak carik megi. Huhu!

* Kat sana banyak baju Otomen tak?

dieya said...

aida,
tepat sekali! org mesia ni kalu tak makan maggi mee tak sah kan? pastu nak yg perisa kari pulak. sah laa takde kat nihon mahupun españa :-D
tak pernah nampak baju otomen kat sana. kalu jumpa nanti i bg u satu set buat baju raya yek.. siap ada lampu kelip2 kat dada.. kalah lampu ketupat dbkl!

Erin said...

nie Mydin yg bukak 24jam tu ke? kagum aa, penah g kul 1 pg, rmai org lagi...org Melaka mmg kaki shopping kot smpai tgh mlm buta pun ada kat Mydin lg hihi

dieya said...

erin,
tak sure laa pulak yg ni 24 jam ke tak coz ada dua (ke tiga?) mydin mall kat melaka. yeah i totally agree, org melaka mmg suka pegi shopping. that's why kat negeri yg cinonit ni ada 2 juscos, 2 parksons, 2 tescos.. tak masuk lagi the bazaars and shoplots bla bla bla. part of our "heritage" i think :-D