raya cards deco

Hari Raya is officially here! Let’s bling bling the house with raya cards!


From Aida @ Patin & Pasta

The first among my friends to publish her raya card some 3 days ago.


From Angah @ DreamCatcher

My celik IT brother. The wordings look familiar don’t they? :-p


From Aunty Siti @ Tales From Jitra (formerly Precious Moments)

Collected this from her hubby’s blog. The missus must be busy with book editing work now.


From Azrin @ a mom of two adorable sons

Mommy of the two Amirs yang comel.


From
Isma @ de baloon !

Accounting student and Kak Lieya’s baby sister (and sometimes baby sitter).


From Jeet @ over the rainbow, beneath the dark clouds..

Fellow football fanatic and Spanish language student. A ridiculously funny chick.


From
Kak Jaja @ JaJa'Z

Cikgu comel yang garang tapi baik hati. Just got a new nickname – J-Lo!


From
Kak Tek @ bukan penjual kain batik

Orang Amerika anak mpatblas going on duaplohmpat, octomum pun tabik sama dia.


From
Maya @ From a chica to a senora

Minah rojak and hot mama of camera-shy Chacha.


From Nisa @ a bed talk

A doctor cum medical lecturer and part-time master student. Fuyoo!


From Ruhayu @ CITARASA RINDUAN

Tauke restoran di Johor yang masyhur dengan paste mi bandung.


Thank you everyone for the cards! Bangga la tu I tayang kad korang kat sini ek? :-p

11 comments:

~jeet~ said...

eee...sukela, nampak meriah rumah you ngan kad raya berbagai nih!! selamat hari raya to you and family ;)

Maya Marisa said...

i can see my card!!! yeay!!!
me, hot mama? wah, kembang i sekejap...
selamat hari raya to u & family...

ahkakbatik said...

alah! ni curik idea dalam mimpi kaktek nih!!

jeles betoila entri ko cantik hari ni.....(bukan semalam2 tak cantik..saja takmo piuji...kaktek kan dengki..)

dieya said...

jeet,
thank you! suka yek? i pun suka jugak so colorful kan. selamat hari raya to u too!

maya,
jgn kembang lebih2 tak muat nak pakai baju raya karang :-D selamat hari raya to u too!

k tek,
you snooze you lose muahahaha! tima kasih sudi memuji, susah nak dengo k tek puji2 ni.. priceless!

Aida Rezuan said...

Dieya,
Okojot tengok rumah orang tuh lip lap dek kad-kad raya ye. Hehe!

* tengok your entry dated 6 hours ago, means round midnight of raya. rendang dah abes tulun kacau ke? :D

dieya said...

aida,
hehehe entri sebelum tido. bila lagi nak hias rumah kan time raya ni laa nak bagi lip lap :-D
rendang dah kacau, kacau dlm mangkuku atas meja, nak cari part yg best utk dimakan hehehe!
org di sana buat rendang ke?

Aida Rezuan said...

Dieya,
Haishhh.. kacau dalam mangkuk sendiri ka? Nak join! Hehe!

Rendang tuh apa Dieya? Kamera jenis baru ka? Komputer baru ka? Or kicap keluaran baru (saje amik line Kak Tek)?

. de baloon. said...

alorh kak.. ade card kite ;) kak jaja da jd j-lo ke?? hehe thanks ya sys.. rajin kak dieya nie... bgs2. meriahkn suasana raye ngn kad2 raye..skrg da xpyh pos2 lg

dieya said...

aida,
jom join! rendang ayam ada, serunding kelapa ada, kari kambing ada, sambal daging ada, lontong ada.. memang seronok aktiviti kacau lauk-pauk dlm mangkuk ni :-D
tahun ni ramai pemilik DSLR balik kg so my red baby boleh cuti raya. i pun tolong posing je hehehe!

isma,
part hias menghias bagi cun bling2 ni i mmg rajin :-D betul2 tak main dah pos2 skrg, save the environment, kurangkan kertas.. hahaha.. ayat org kedekut ke apa ni..
k jaja skrg dpt nama glam, k tek yg bagi tu!

niSamiR said...

hahaha..bangga byk sbb bukan sume org leh access my blog n fb right..tenQ beb...hope u had a great hari raya eve...!!!!

dieya said...

nisa,
right! tu yg kena bangga lebih2 tu kan :-D
i had a wonderful raya. hope you did too!