baa.. cak!

*Sticking my head out of piles of assignments just to assure you that I’m still kicking*

So how have you been doing?

Me? Still am very busy.

At times like this I do ask myself – Why on earth do I do this? Why am I torturing myself? Don’t I have anything better to do in life?

An email conversation with my friend Miss Z who’s currently doing Master of Forensic Accounting:

Me: Bagus betul kita ni kan.. tade keje cari keje.. padahal banyak keje.. apa2 je laa labu

Miss Z: Hahaha tau takpe, kite berdua ni antara org2 yg sihat walafiat tp jealous dgn org sakit tu psal pergi cr penyakit + mendera diri sendiri like what my lecturers said hehe.

Well said, Miss Z ;-)

Anyway, I may ask myself a gazillion “whys”, which I have been doing every time things get a little tougher in school. Yet when semester break comes and I have plenty of time to do brainless stuffs, I get restless thinking that I don’t use my brain enough. And I get worried that I’m going to become dumb if I continue that way. And yes, as weird as it sounds, I miss going to class.

It’s a vicious cycle and I’m stuck in it, for now.

If everything goes as planned, I have 3 semesters to go (including the current one), inshaAllah.

I can do it. I will do it. I’m going to ace it.

Obama says – YES WE CAN!

Dr. M says – MALAYSIA BOLEH!

I say – I’VE SPENT SO MUCH TIME + MONEY ON THIS SO I BETTER MAKE IT WORK!

P.S.: By the way, I miss you. Yes, YOU. Every single one of you!

12 comments:

JaJa'Z said...

You referring to??? Mr CC? hahhaha...miss u too dear..an also ur entry..selalu pagi2 ada jek entri dieya...tapi takpe, akak paham...u can do it..takpe..susah2 dulu..pastu bleh enjoy ur life forever...okeh..be strong...berbaloikan segala duit yang dah terlabur tu...

ZuNas77 said...

you can do it nadiah!!..selalu if you're down like this, memang rasa mcm tak pasal2 cari penyakit. but trust me, it's all worth it once u finished your study..coz if u ada more time after work skrg pun, balik2 lepak dpn tv je kan. Unless u dah start nak keluar dating2 secara menggila mcm i dulu. mmg takde masa nak pikir pasal study. hahaha

eh, i pun nak sambung study balik la. tapi nak amik yg PJJ so that tak payah attend class, amik virtual class je then attend exam je ler...harap2 i can also do it..sayang la tak sambung coz kat K ni kan diaorg bayar suma benda..hehehe

dieya said...

k jaja,
uiksss.. camne pulak nama tu bleh timbul dari dlm sungai ni :-p i miss u too k jaja! lama betul tak blogwalking i think i've missed lots of things. sempat touch and go je mana2 yg ternampak kat dashboard.
p.s.: tiba2 teringat madam spy kita.. pekaba agaknya dia yek?

zu,
thanks for believing in me! itulah, just fikir nak abiskan cepat2, tak kuasa nak torture diri lama2. kalau laa mba ni ada virtual class kan bagus. wah untung laa u kalu K bayar, must use the benefit sebaik mungkin!

JaJa'Z said...

kakak spy tu sampai tak tau crita dah..bila la lappy dia nak sihat..tengok gambo raya..dah nampak perut dah kak lieya kita tu....

Liza said...

i am 100% confident you'll make it work! sure can one!!

Aida Rezuan said...

Dieya,
Betul tuh.. sajek jek cari penyakit, kan? Hehe! Acah jek!
Agree with what the rest said.. Yup, of course you can do it! No doubt!
* ada musim lega.. ada musim kalut, kan?
* and hey, missing your funny wits and your entries too la dear! :)

ahkakbatik said...

miss me?
tau kaktek nk jadi jutawan iklan petonas sibukle nak miss kaktek..
bolayan!

~jeet~ said...

yes i do ;) tarik napas...hembus...tarik..hembus....
caiyok!!

dyanna said...

semua boleh in Boleh Land!

dieya said...

k jaja,
sejap lappy dia rosak terus senyap jek kan. gambar raya pun nampak kat isma nyer blog. nasib baik isma rajin upload :-)

k liza,
thanks sis! good luck in your upcoming studies too. hope i didn't scare you.. hihihi!

aida,
hahaha bak kata my fren, kes jeles kat org sakit laa ni :-D
i miss u too! haven't terjah your blog for a while. nnt kena cover balik ni.

k tek,
eleh baru jadi jutawan kicap dah kerek.. kena serang ngan loyar kat ladang farmville baru tau!

jeet,
hhhmmppphh... fuuuuuuhhhh... ni belum register spanish class lagi. te echo de menos tambien!

dyanna,
yeah! hope it's a freehold land so i can stay boleh foreva!

Maya Marisa said...

a bit more to go. dont worry much. jom lepas nie kita buat dba pulak..hehehe...macam ler otak i nie bole jalan lagi kan....

dieya said...

maya,
dba??? oh dear i haven't even thought of the topis for my mba thesis yet! hahaha.. kalau boleh jalan bagus.. jangan boleh blah sudah ;-)