makan free lagi

Hari ni makan lagi dekat office. Notice most of my entry is about makan at office. Memang seronok kat sini selalu je orang nak belanja makan.

Today’s breakfast was sponsored by Kak Bada who just won the Finance Division’s employee of the month award. We got to choose between nasi lemak sambal ayam or ayam goreng, nasi kerabu or nasi dagang. I had nasi lemak sambal ayam. Sudahlah pagi tadi sampai lambat coz there was massive traffic jam on Federal Highway coz there was and accident involving a black Mitsubishi Evo near to the turning to Subang. So dari area PJ dekat Jalan 222 sampailah ke Subang traffic was bumper to bumper. So by the time I reached offce I was super duper hungry. Alangkah bahagianya bila sampai office tengok2 nasi lemak sambal ayamku sudah tersedia. Ditambah pula dengan side dishes like mihun goreng, kuih cucur badak, kuih talam cendol, roti with kuah durian, air kopi and air teh o panas. Life is great!

No need to go for lunch today, still somewhat full from breakfast. Furthermore there’s leftover food from breakfast, so makan je laa apa yang ada. I really like the talam cendol yang Kak Zah order ni. Memang sangat sedap. Kuih cucur badak ni pun best.

On another note, I’m actually thinking whether to go or not to go to Beyoncé’s concert the weekend after next. First, I need to find someone who would want to go with me. Given the crazy expensive ticket prices, I doubt many of my concert-going friends are interested. Also thinking whether it’s actually a wise idea to go since it’s on Sunday night, the next day is a working day. I don’t really have that I-must-go-or-I-will-die kind of feeling with this concert unlike I some shows that I’ve been to, so it doesn’t really matter if I go or not (or does it?). I’m just wondering if I’m going to feel like I’ve missed out on something if I don’t go. Hmm…

7 comments:

Anonymous said...

i dont hv any advice laa, mate. since i'm not into this kind of thing...mls nak bersesak2 parking, masuk. tp syok gak...i remember dulu2 ikut kwn g konsert KRU. aku tukang teman je, tp sbb atmosphere laen kan if u watch live concert, aku plak yg over lebih haha. if u really feel that u're gonna miss out, then go hehe. if u do, show us the pics ^_^

dieya said...

i'm still berkira-kira.. nak pergi ke taknak.. nak ke taknak.. kalau nak sapa nak gi ngan aku? nak kena announce kat fb kot cari geng nak pegi. tapi nak pegi ke tak ni? ishhhkkkk

nafnaf said...

adakah itu tanda2 dah nak sampai age 30? sbb aku pon dok pikir benda sama. nak pegi taknak? tapi lebih kepada taknak...

adrenalin rush dah kureng. cuba bygkan kalau kita umur 19, mesti meloncat2 nak pegi.

dieya said...

mungkin jugak laa naf.. zaman muda mudi dulu pantang ada live show terkinja-kinja nak pegi.. sanggup free standing lagik. skrg ni kalau pegi pun nak duduk yg numbered seat, free seating pun takmo dah. wahhh.. adekah kita sudah tua???

Anonymous said...

yup, we're old haha. students aku ms mula2 aku start kje dah nak grad weh...i feel sooooooo old huaaaa....

dieya said...

omigosh i heard beyonce dah postpone the concert! hari tu rihanna postpone, now beyonce pulak postpone. tix mahal sangat laa wei.. zaman gini org pikir 10 kali nak pegi. aku sendiri pikir ada 12873 kali agaknya. huh!

Anonymous said...

yup, heard it too. rihanna tu xdtg2 dah tu haha. mmg mhl, time gawat2 nie...nak mengkayakan boyence plak hik