a day of free food at office

semalam kat office ada farewell breakfast for ijan & ayeka (lagi skali farewell coz the previous one we had it outside so tak semua org ofc joined) and 4 practical students who will be leaving us soon.

this farewell lain sikit coz biasanya we belanja the celebrated ppl, but this time around the practical students wanted to belanja abang2 n kakak2 kesayangan diorang ni. so apa lagi, kecik tapak tangan perut kami tadahkan. menunya:
- nasi goreng
- telur mata
- sambal sotong
- popia basah
- talam cendol
- murtabak raja (courtesy of kak shuz yg baru balik duty travel kat kb)
- teh tarik n nescafe tarik

sungguh sedap dan mengenyangkan. tak caya tengok gambar. sapa tengah ganti puasa sila sediakan tissue utk lap air liur.


mula2 ambil ambik nasi goreng


makan nasi goreng dengan sambal sotong memang sodap


tambahkan telur mata yang digoreng perfectly, kuningnya cair... sungguh lazattt


kak linda bawa anak bongsu dia to office today (some babysitter issues going on).. dia pun ikut mak dia beratur jugak


ni bukan agar-agar tau, this is kuih talam cendol.. imagine kuih talam dihias dengan cendol.. sedappp


murtabak raja punyalah besar dan padat, letak atas pinggan makan tu.. yang kuning tu kuahnya

cross section murtabak raja yang sudah dipotong.. yummy!

tak abis lagi cerita makan ni. petang pulak we had tea party, sambung makan2 farewell paginya. we had 2 black forest cakes, cucur udang and teh o. since one trainee punya birthday baru lepas on 29 june and liza's birthday is on 1 july, the two of them took the honour of cutting a cake each. seronok laa dapat celebrate birthday terus, walaupun liza bermati-matian taknak celebrate birthday coz she feels old.. hahaha.. tapi orang dah bagi cake free potong jek laa kan.


cake yang telah dicincang oleh niva supaya semorg dapat a piece each.. adil dan saksama


cucur udang yang menyelerakan

2 comments:

niSamiR said...

i pon suke telur kuning yg cair..sedap bangat..

p/s:tetiba teringat nasi lemak paklang..hahaha:p

dieya said...

yup i like it malay style yg goreng dengan minyak like that. mamak style ok jugak.. tapi tak sesedap yg berminyak2.

hahaha.. nasi lemak paklang.. major contributor to my weight gain dulu.