don't kiss!

Ingat hari ni nak cerita ceriti benda2 menarik yg berlaku di ofis sempena sambutan besdayku. Tapi disebabkan berlaku something yg tak berapa menarik on the way balik keje tadi, kita postpone dulu cerita besday ok.

My car got hit from the back, again. Rasa mcm sgtlah baru je repair bumper beberapa bulan dulu coz kena langgar dari belakang dek motor dpn ofis. Before that pernah kena langgar dari belakang juga oleh student help institute sampai kemik kena ketuk. Agaknya seksi benar bontot keretaku itu ala2 bontot kim kardashian tu pasal kereta lain sibuk nak kiss.

Today's incident happened at federal highway, right lane towards kl near taman jaya. Traffic was heavy, around 6.30pm, ppl going home from work. Before the naza hit my car, I sempat tgk rearview mirror n thot is apesal laju sgt keta ni tgh2 jam, sempat ke nak brek, langgar aku plak karang. Tgk depan got some space between my car n the car in front, boleh gerak depan sikit ni. Blom sempat my thoughts nak translate into action, gedegunggg.. Sudah kena kiss!

Stopped, turned on hazard lights, got out to check my bumper. Kangaroo bar sudah termasuk ke dalam. Bumper looks alrite albeit some minor damage. Mamat tu punya naza plate number pecah, his prob though. Mujur I pernah ada experience kena langgar before this so taklah gabra to handle the situation.

One thing I learnt from my previous accidents was to jot down the plate number, model n color of the other car ASAP. Bcoz lagi lama tunggu, ur mind will start playing tricks on u so u get confused by simple facts i.e. was it a silver or light gold car? did the plate number start with ACG or AGC? Kalau berani guna camera phone amik je gambo keta tu dgn owner nyer skali, lagi accurate. I thought of doing that just now, but since the damage was minor tak payah laa buat drama kan. Free jek muka mamat tu keluar kat blog I nnt. So I just wrote down the important details on some receipt n exchanged business cards. Rupa mamat tu keje distributor for some health supplement company. Jgn nnt call I nak jual ubat kurus dah laa.

Later angah wl check how much repair my car needs, hopefully not that much. Setakat kemik sikit2 malas la mau kecoh2 kan buat tambah stress dan kedut di muka je. Like dad said tadi asal bumper tak pecah ok laa tu. Alah, benda sikit je, takyah jadi drama queen, kena kutuk dgn my brothers lg ada laa nnt ;-)

Owh nak gi siap2. Kejap lg zuzu dtg ajak lepak bangsar south. Ciao!

No comments: