pencarian model tak professional

today there's a talent casting for aircraft photoshoot. kat sini bila company nak buat photoshoot mcm utk banner ke, annual report ke etc yg tak memerlukan professional models, diorg pun panggil laa staff utk participate. habuannya taklah banyak, mmg jauh beza berbanding gaji kate moss malah gaji nasha azizpun jauh sekali. cuma rasa seronok being a part of the company's image.

sebelum terpilih utk photoshoot, kena pegi casting dulu. this time around they r looking for adults 30-65 year old, kids 8-12 year old and babies 6 mth to 1 year old. aku ni mmg lah tak layak, lagi2 pulak they want female talents who r not wearing tudung. biasalah, it's an international business, so the image portrayed needs to be generic enough to cut across all market segments. i totally get it.

told maksu supaya hantar my cousins dania n marsya pegi casting. mula2 ingat diorg takmo coz senyap jek, lagipun the casting tu time ofc hour n bebudak tu pulak sekolah. suddenly maksu called this morning saying that paksu will bring the girls to the casting. yippie! akak sepupu diorg ni pulak yg terlebih excited.. hehehhehe! the came around 12noon. sekejap je rupanya, the casting ppl took their photos and would contact then if they got selected. since my lunch hour starts at 1pm, tak sempat nak pegi jumpa diorg. lagipun paksu nak cpt balik coz the girls sekolah petang.

mmg suka sangatlah diorg dapat pegi casting. maksu kata marsya dari malam tadi dok sebut pasal casting. siap berangan nnt pegi sekolah kawan2 mintak autograph dia.. hhaahhaha. insyaAllah, kalau ada rezeki the korang, may u both get selected. kaklong pun tumpang happy + glemer sekaki!


addania (the tallest) + ammarsya (the not so tall) + ayra (the littlest)

sorry ayra doesn't fall into any of the age groups so tak bleh pegi casting. next time ye sayang!

3 comments:

sheri said...

alamak dieya, sayang dia tak nak model yang bertudung, kalau tak u dah lama dah terpilih kan? cis...takpe, takpe, next time ok? ;p

niSamiR said...

gadis melayu with bunga raya..:D

dieya said...

sheri - itulah.. kalau tak sure i yg first skali pegi casting. kena tunggu buat special ad utk flight haji baru laa boleh keluar muka i agaknya ;-)

nisa - gadis melayu yg 3 org ni mmg pantang nampak camera.. posing terus!